Vijesti

Održana završna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Đačkog doma u Požegi

U prostorijama Đačkog doma u Požegi održana je završna konferencija povodom završetka projekta Energetska obnova zgrade Đačkog doma Požega čija je provedba trajala od lipnja 2016. do listopada 2017. godine.

Završnoj konferenciji su prisustvovali pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, predstavnici Požeško-slavonske županije: zamjenik župana za društvene djelatnosti Vedran Neferović i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Vlašić, direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o. Senka Horvat te ravnatelji srednjih škola. 

Pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Davor Huška izrazio je zadovoljstvo što predstavlja Ministarstvo na ovoj završnoj konferenciji te kako Požeško-slavonska županija u suradnji sa svojom Regionalnom razvojnom agencijom svake godine ima sve više projekata i sve više uspješnih prijava na različite vrste projekata, što može pomoći razvoju ovoga dijela Hrvatske.

Đački dom je dana 21. lipnja 2016. godine potpisao Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava zajedno s predstavnicima Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Prema Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava ukupna vrijednost projekta iznosi do 1.476.300,00 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj posredstvom Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja sudjeluje sa 30% prihvatljivih troškova, odnosno do 440.302,50 kn, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjeluje sa 40% prihvatljivih troškova, odnosno do 587.070,00 kn, dok ostatak od 448.927,50 kn financira Požeško-slavonska županija kao osnivač Đačkog doma. Prijavom na Javni poziv Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije odobreno je sufinanciranje 80% iznosa vlastitog iznosa iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Projekt je logički podijeljen na 4 elementa: element energetske obnove zgrade Đačkog doma u Požegi u kojem su uključeni građevinski radovi na povećanju energetske učinkovitosti, element tehničke pomoći u kojem su uključeni stručni nadzor građenja i provedba energetskog pregleda i izrada energetskog certifikata, element promiždbe i vidljivosti te element upravljanja projektom i administracije.

 

Skip to content