Vijesti

Održana početna konferencija projekta energetske obnove zgrade Područne škole Badljevina

Dana 14. studenoga 2019. godine u prostorima Područne škole Badljevina održana je početna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Područne škole Badljevina na adresi Trg dr. Franje Tuđmana 4, Badljevina, Osnovne škole braće Radića Pakrac“. Sedma je to početna konferencija za projekte energetske obnove, od ukupno deset projekata s područja Požeško-slavonske županije, koji su odobreni na Javnom pozivu “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora”, referentne oznake 4c1.4. 

Početnoj konferenciji prisustvovali su uz domaćina, ravnateljicu Osnovne škole braće Radića Pakrac, Sanju Delač, zamjenik župana požeško-slavonskog za društvene djelatnosti, Vedran Neferović, zamjenik gradonačelnice grada Pakraca, Marijan Širac, ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Senka Horvat, djelatnici Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije te drugi uzvanici.

Ravnateljica Osnovne škole braće Radića Pakrac, Sanja Delač

Nakon pozdravnih riječi koje je prisutnima uputila ravnateljica Osnovne škole braće Radića Pakrac, Sanja Delač, goste je pozdravio i zamjenik župana Požeško-slavonskog za društvene djelatnosti, Vedran Neferović te istaknuo kako je želja Požeško-slavonske županije da sve škole, kako matične, tako i područne, budu uređene, opremljene i dostojne boravka svih učenika koji ih pohađaju.

Zamjenik župana Požeško-slavonskog za društvene djelatnosti, Vedran Neferović

Zamjenik gradonačelnice grada Pakraca, Marijan Širic obratio se nazočnima ne krijući zadovoljstvo što je nakon niza projekata energetskih obnova na području grada Pakraca na red došla i Područna škola u Badljevini, kako bi djeca i učitelji imali bolje uvjete rada.

Zamjenik gradonačelnice grada Pakraca, Marijan Širac

Ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije-Panora, Senka Horvat istaknula je podatak kako je iz potonjeg Poziva vrijednost projekata energetske obnove koje provodi Panora, nešto manja od 70 milijuna kuna,te se tom prilikom zahvalila svima koji su uključeni u pripremi i provedbi projekta.

Ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Senka Horvat

 Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je 24. rujna 2018., a pomoć u administrativnom dijelu provedbe projekta pružio je Regionalni koordinator razvoja Požeško-slavonske županije- Panora. Na početnoj konferenciji je svečano potpisan ugovor o izvođenju radova s tvrtkom Trim projekt d.o.o.

Svečano potpisivanje ugovora o izvođenju radova

Projektom energetske obnove financiraju se aktivnosti izrade projektne dokumentacije, radovi na energetskoj obnovi zgrade, usluga stručnog nadzora građenja, energetski pregled i izrada energetskog certifikata nakon izvršenih građevinskih radova, aktivnost upravljanja projektom i administracije te promidžbe i vidljivosti.

Radovima na energetskoj obnovi poboljšat će se toplinska zaštita vanjskog zida, toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, toplinska zaštita krova iznad grijanog i negrijanog prostora te će se zamijeniti vanjska stolarija. Realizacijom navedenih mjera će se uštedjeti 72,67% potrebne toplinske energije, a zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred B.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 1.371.891,88 kuna, pri čemu bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj iznose do 563.519,94 kuna. Ostatak iznosa financiranja na sebe je preuzela Požeško-slavonska županija, kao osnivač škole. Zahvaljujući Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, koje je raspisalo Javni poziv za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, udio vlastitog sufinanciranja značajno je umanjen. Naime, Škola se uz pomoć Panore prijavila na navedeni Poziv te su odobrena sredstva u iznosu do 238.252,04 kuna.

Prigodni program učenika Područne škole Badljevina

Završetak radova se očekuje do kraja svibnja 2020.godine, a završetak cijelog projekta energetske obnove do kraja rujna 2020. godine.

 

Skip to content