Vijesti

Odobreno 2,9 milijuna kuna za financiranje izrade projektne dokumentacije lokalnih razvojnih projekata s područja Požeško-slavonske županije

U srijedu 23. svibnja 2018. godine, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, zajedno s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave Požeško-slavonske županije, potpisala je ugovore za sufinanciranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za razvojne lokalne EU projekte.

Riječ je o Programu koji je Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske  županije-PANORA d.o.o provela u suradnji s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a s područja Požeško-slavonske  županije sufinancirat će se 9 projekata u iznosu od 2,9 milijuna kuna bespovratnih sredstva. Bespovratna sredstava su dobili kao nosioci Požeško-slavonska županija, gradovi Požega, Pleternica, Pakrac i Kutjevo, te općine Velika, Brestovac, Kaptol i Čaglin.

Razvojna agencija Požeško-slavonske županije kao regionalni koordinator nadzire cjelokupnu provedbu Projekata JL(R)S-a.

Ministarstvo ovim programom želi pridonijeti bržem društveno-gospodarskom razvoju, prvenstveno slabije razvijenih područja putem financijske pomoći u izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte, utemeljene na strateškim razvojnim dokumentima, a sredstva programa u iznosu 120 milijuna kuna osiguravaju se na proračunskoj poziciji Fonda za regionalni razvoj kroz tri proračunske godine.

Skip to content