Vijesti

Objavljen Program potpore sektoru peradarstva zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 u 2022. godini

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Program potpore sektoru peradarstva zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19 u 2022. godini čiji je cilj pružanje financijske pomoći odobrenim objektima za klanje peradi te proizvođačima konzumnih jaja koji nisu uspjeli ostvariti potporu temeljem Programa potpore sektoru peradarstva zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom COVID-19, a uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom bolesti COVID-19 suočili su se s dugotrajnim i velikim poslovnim poteškoćama uslijed ukupnih tržnih poremećaja vezanih uz pad potražnje te time vezano pad cijena i konačno padom prodaje.

Mjere u provedbi Programa su:

  • Mjera 1. Potpora za gubitke zbog prisilnog smrzavanja mesa peradi i pada prodaje svježeg mesa peradi
  • Mjera 2. Potpora za gubitke zbog poteškoća u plasmanu jaja A klase

 

Prihvatljivi korisnici potpore za Mjeru 1. Potpora za gubitke zbog prisilnog smrzavanja mesa peradi i pada prodaje svježeg mesa peradi iz ovoga Programa su mikro, mala i srednja poduzeća definirana člankom 2. Priloga 1. Uredbe o poljoprivrednom izuzeću te velika poduzeća, koji posluju u odobrenim objektima za klanje peradi te su upisana u Upisnik odobrenih objekata u poslovanju s hranom životinjskog podrijetla.

Prihvatljivi korisnici potpore za Mjeru 2. Potpora za gubitke zbog poteškoća u plasmanu jaja A klase iz ovoga Programa su mikro, mala i srednja poduzeća definirana člankom 2. Priloga 1. Uredbe o poljoprivrednom izuzeću te velika poduzeća, koja se bave uzgojem kokoši nesilica i moraju ispunjavati sljedeće uvjete:

  1. upis u Upisnik poljoprivrednika ili upis u Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava
  2. upis u Jedinstveni registar domaćih životinja (u daljnjem tekstu: JRDŽ)
  3. upis u Upisnik farmi kokoši nesilica

 

Ukupna vrijednost Programa iznosi 5.000.000,00 kuna.

Više informacija o Programu možete pronaći OVDJE.

Skip to content