Vijesti

Objavljen natječaj za dodjelu financijske podrške projektima koji doprinose zaštiti potrošača u procesu uvođenja eura u Hrvatskoj

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj „Tajni kupac za zaštitu potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj“, namijenjen udrugama za zaštitu prava potrošača. Rok za prijavu je 24. svibnja 2022. godine do 13 sati.

Natječajem će se dodijeliti financijske podrške projektima koji doprinose zaštiti potrošača u procesu uvođenja eura u Republici Hrvatskoj, a ukupna vrijednost mu je 720 tisuća kuna.

Prijaviti se mogu sve udruge registrirane u skladu sa Zakonom o udrugama, koje djeluju u području zaštite prava i ekonomskih interesa potrošača, a u svom djelovanju su neovisne o trgovcima, sukladno odredbama članka 128. Zakona o zaštiti potrošača, te zadovoljavaju taksativno navedene uvjete Natječaja.

Sve zainteresirane udruge koje ispunjavaju uvjete Natječaja prijavljuju svoje prijedloge projekata na propisanim obrascima. Prijava na javni natječaj podrazumijeva internetsku prijavu koja se obavlja putem sustava financijskepodrske.hr.

Kako bi se udrugama omogućila što kvalitetnija priprema i prijava, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja 29. travnja 2022. s početkom u 9 sati organizira online pripremnu informativnu radionicu s ciljem predstavljanja javnog natječaja.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Skip to content