Vijesti

Objavljen Poziv na dostavu prijedloga ciljanih analiza u sklopu programa ESPON

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine objavljuje Poziv na dostavu prijedloga ciljanih analiza u sklopu programa ESPON Targeted Analyses.

ESPON Targeted Analyses podupire procese teritorijalnog razvoja na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini u Europi okupljajući kreatore politika koji dijele iste vrste izazova i koji traže nove teritorijalne dokaze i europsku perspektivu. Primjenjujući čvrste metodologije i pružajući znanstvenu ekspertizu, ESPON ciljane analize isporučuju analitičke studije po mjeri i prilagođene zahtjevima kao podršku donošenju odluka o teritoriju.

Poziv je upućen nacionalnim, regionalnim i lokalnim kreatorima politika da predlože provedbu ciljane analize čiji rezultati će poslužiti kreiranju određenih politika.

ESPON će putem javne nabave osigurati ugovaranje stručnih provoditelja odabranih ciljanih analiza, usmjeravati ih i pratiti njihovu provedbu i kvalitetu rezultata. Na godišnjoj razini u tu svrhu osigurano je oko 250.000 EUR.

Prijedlozi potrebnih ciljanih analiza dostavljaju se ESPON EGTC-u (European Grouping on Territorial Cooperation) ispunjavanjem obrasca za digitalnu prijavu.

Svaki od prijedloga treba se odnositi na jedan od četiri tematska akcijska plana (TAP):

 

Prijedlozi dionika mogu se podnijeti u bilo kojem trenutku, a ESPON EGTC će dvaput godišnje ocjenjivati sve prijedloge zaprimljene do određenog roka.

Kriteriji prihvatljivosti i odabira navedeni su u sljedećem Vodiču za prijavitelje.

Rok za podnošenje prijedloga je 24. veljače 2023. godine.

Više informacija o Pozivu i Obrazac prijave možete pronaći na poveznici.

Skip to content