Vijesti

Objavljen Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo „Marin Držić“ za 2022. godinu

Ministarstvo kulture i medija objavljuje Javni poziv za dodjelu Nagrade za dramsko djelo „Marin Držić“ za 2022. godinu.

Na ovaj Javni poziv mogu se prijaviti autori s novim dramskim djelima pisanima hrvatskim jezikom koja do objave odluke Stručnoga povjerenstva, nisu izvedena ni objavljena u bilo kojem obliku. Svaki autor može prijaviti jedno djelo neovisno o vrsti i tematici djela.

Dramska djela prijavljuju se pod ŠIFROM, koja treba biti čitko napisana na prvoj stranici djela kao i na priloženoj zatvorenoj kuverti u kojoj se dostavljaju podaci o autoru: ime i prezime, adresa, broj telefona, adresa e-pošte i OIB.

Prijavljena dramska djela ocjenjuje Stručno povjerenstvo koje imenuje ministrica kulture i medija, a dodjeljuju se prva, druga i treća nagrada. Nagrada se sastoji od novčanog iznosa i prigodne brončane skulpture.

Prijavom na Poziv smatra se da je autor dramskoga djela suglasan da se sva imovinska autorska prava za prvo izdanje nagrađenoga dramskog djela prenose bez naknade na Ministarstvo kulture i medija, koje će nagrađena dramska djela izdati u okviru edicije „Nagrada Marin Držić“.

Tekstovi za koje se raspisuje Poziv dostavljaju se u tri primjerka na adresu: Ministarstvo kulture i medija, Runjaninova 2, 10 000 Zagreb, s napomenom: Za Nagradu „Marin Držić“.

Prijave na temelju ovoga Poziva podnose se u roku od 45 dana od dana objave u „Narodnim novinama“. 

Skip to content