Vijesti

Objavljen ograničeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u svojstvu Upravljačkog tijela Programa prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska – Srbija 2014.-2020. objavilo je 3. ograničeni Poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Cilj Poziva je ugovaranje dodatnih projekata koji će kapitalizirati i dodatno maksimizirati učinkovitost učinaka i rezultata projekata koji su financirani u okviru 1. i/ili 2. Poziva na dostavu projektnih prijedloga i dovršeni do 30. lipnja 2022.

Namjera Programa je ugovoriti samo one projekte koji bi se usredotočili na određene vrste akcija/aktivnosti i rezultata Programa.

Program poziva sve zainteresirane projektne partnere koji su već proveli projekt unutar 1. i/ili 2. Poziva da dostave svoje koncepte, prema detaljima navedenim u Smjernicama za prijavitelje. Koncepti se mogu podnijeti unutar sve četiri prioritetne osi i svih specifičnih ciljeva.

Prioritetne osi/specifični ciljevi:

1. Jačanje kvalitete usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi

1.1. Poboljšanje usluga u sektoru javnog zdravstva i socijalne skrbi u prekograničnom području.

2. Zaštita okoliša i biološke raznolikosti, poboljšanje prevencije rizika i promicanje održive energije i energetske učinkovitosti

2.1. Promicanje i poboljšanje zaštite okoliša i prirode i sustava upravljanja za sprječavanje rizika.
2.2 Promicanje i poboljšanje iskorištavanja obnovljivih izvora energije s ciljem jačanja energetske.

3. Doprinos razvoju turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine

3.1. Jačanje i diversifikacija turističke ponude prekograničnim pristupima te omogućavanje boljeg upravljanja i održivog korištenja kulturne i prirodne baštine.

4. Jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u Programskom području

4.1. Poboljšanje institucionalne infrastrukture i usluga kako bi se ubrzao razvoj konkurentnosti i poslovnog okruženja u Programskom području.

 

Programsko područje u Hrvatskoj obuhvaća 4 županije: Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju te 5 upravnih okruga u Srbiji: Sjeverno Bački, Zapadno Bački, Južno Bački, Sremski te Mačvanski upravni okrug.

Indikativna alokacija za sve četiri Prioritetne osi iznosi 970.000,00 eura EU sredstava, dok intenzitet potpore iznosi do 85% za prijavitelje iz Hrvatske.

Poziv na dostavu projektnih prijedloga će biti otvoren od 07. rujna 2022. do 07. listopada 2022. do 15:00 sati.

Više informacija o Pozivu možete pronaći na poveznici.

Skip to content