Vijesti

Objavljen Nacionalni program pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine

Ministarstvo poljoprivrede objavljuje kako su na sjednici Vlade Republike Hrvatske, održanoj 30. lipnja 2022. godine, usvojene su IV. Izmjene i dopune Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

Izmjene i dopune Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine se donose radi efikasnije provedbe Nacionalnog programa u financijskim godinama 2022. i 2023.

Mjere programa će se provoditi bez povećanog intenziteta potpore, na razini kako je bilo u razdoblju prije krize uvjetovane pandemijom bolesti COVID -19, uz izmijenjene kriterije rangiranja u mjerama Restrukturiranje i konverzija vinograda i Ulaganja u vinarije, dok se interventne mjere Destilacija vina u kriznim slučajevima i Potpora za krizno skladištenje vina više neće provoditi.

Podnositelji zahtjeva mogu biti stručne organizacije uključene u sektor vina, organizacije proizvođača vina, udruženja organizacija proizvođača vina, privremena ili stalna udruženja dvaju ili više proizvođača vina, sektorske organizacije ili javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina, osim korisnika Državnog proračuna.

Financijska sredstva iz odobrene “vinske omotnice” za Republiku Hrvatsku iznose 10.410.000,00 EUR godišnje.

U provedbi Nacionalnog programa Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavljuje javni natječaj, odabire korisnike i odobrava isplatu potpore.

Više informacija o Programu, Odlukama i Izmjenama možete pronaći na poveznici.

Skip to content