Vijesti

Objavljen Javni poziv Vijeća Europe predstavnicima mladih – Svjetski forum za demokraciju 2022.

Vijeće Europe poziva predstavnike mladih na sudjelovanje u Svjetskom forumu za demokraciju 2022. godine.

Riječ je o jedinstvenoj platformi za donositelje odluka i aktiviste gdje se raspravlja o rješenjima ključnih izazova za demokracije širom svijeta. Forum ističe i ohrabruje demokratske inovacije na terenu i njihovo prenošenje na sustavnu razinu u cilju jačanja temelja demokratskih društava. Tema je ovogodišnjeg Svjetskog foruma za demokraciju 2022. – „Demokracija: Nova nada?“

Na Forumu će se raspravljati o uspješnim inicijativama i akcijama koje imaju polazište u stvarnom životu. Zatim će se izraditi opća vodeća načela kako bi se potaknuli i podržali budući politički odgovori i djelovanje na terenu. U tom kontekstu Odjel za mlade poziva pedeset do šezdeset mladih da sudjeluju i povežu se s donositeljima odluka i kreatorima mišljenja.

Zainteresirani kandidati moraju podnijeti prijavu u dva dijela. Potrebno je popuniti prijavu putem interneta na poveznici https://youthapplications.coe.int/Application-forms te snimiti jednominutni video na platformi YouTube (Technical note on how to upload a Youtube video).

Obrazac za prijavu mora se predati putem interneta do 2. kolovoza 2022. u 13:00 po srednjoeuropskom vremenu.

Više informacija o Javnome pozivu, upute i prijavu možete pronaći na poveznici.

 

Skip to content