Vijesti

Obavijest o početku elektroničke provedbe natječaja za zakup

Objavom Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o provođenju javnog natječaja za zakup poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske i zakup za ribnjake u vlasništvu Republike Hrvatske (NN 157/2023) od 28. prosinca 2023 godine nastupila je obveza svih dionika procesa raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem da sudjeluju u natječajima za zakup poljoprivrednog zemljišta elektronički kroz programsko rješenje eZakup.

Programsko rješenje eZakup rezultat je višegodišnjeg rada Ministarstva poljoprivrede sve u cilju ubrzanja postupaka raspolaganja državnim poljoprivrednim zemljištem pri čemu je težište stavljeno na pojednostavljenje postupaka raspisivanja natječaja od strane lokalne samouprave. Niz aktivnosti koje je do sada lokalna samouprava provodila na tradicionalni način propisan podzakonskim aktima, programskim rješenjem eZakup na najviše mogući način digitaliziramo dok eventualne pogreške prilikom kreiranja natječaja za zakup ili prodaju državnog poljoprivrednog zemljišta svodimo na minimum kreirajući jasne smjernice u radnim procesima.

Poljoprivrednici digitalizacijom procesa raspolaganja dobivaju jasne smjernice popunjavanja prijave pri čemu se u najvećom mogućoj mjeri nastojalo pojednostaviti popunjavanje prijave, a osobito ispunjavanje gospodarskog programa čije je ispravno popunjavanje od iznimne važnosti jer se po istom prati provedba budućeg ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta.

Važno je istaknuti je se da svi dionici pristupaju programskom rješenju eZakup putem portala ePoljoprivreda.

Više informacija možete pronaći na poveznici.

Skip to content