Vijesti

Novi natječaj Discover EU, u sklopu Programa Erasmus + i Europske godine mladih

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavljuje kako Discover EU, u sklopu Programa Erasmus + i Europske godine mladih, uskoro objavljuje novi krug natječaja za program Europske unije.

Discover EU je program Europske unije koji vam daje priliku da otkrijete Europu kroz iskustva učenja. Putujući pretežno željeznicom (postoje iznimke koje dopuštaju onima koji žive na otocima ili u udaljenim područjima), otkrit ćete zadivljujuće europske krajolike i njezinu raznolikost gradova i mjesta. Prijaviti se možete tijekom dva kruga prijava koja se održavaju svake godine, a uspješni kandidati dobivaju putnu propusnicu.

Zainteresirani mogu aplicirati preko Europskog portala mladih u prvom krugu od 7. do 21. travnja 2022. godine.

Program je namijenjen isključivo mladima koji imaju 18 godina, a nudi im se upoznavanje Europe u trajanju do mjesec dana.

Da biste bili kvalificirani, trebate:

  • biti rođeni između 1. srpnja 2003. i 30. lipnja 2004.,
  • ispunite ispravnu osobnu iskaznicu (osobnu iskaznicu), putovnicu ili broj službene boravišne iskaznice na online obrascu za prijavu,
  • biti zakoniti rezident, u vrijeme odluke o odabiru, jedne od sljedećih zemalja: jedna od država članica Europske unije uključujući prekomorske zemlje i teritorije (PZT) ili jedna od trećih zemalja povezanih s programom Erasmus+: Island, Lihtenštajn, Sjeverna Makedonija, Norveška, Srbija i Turska.

 

Više informacija možete pročitati na poveznici.

Skip to content