Vijesti

Nova prilika za LAG „Barun Trenk“ u novoj financijskoj perspektivi

Velika županijska vijećnica bilo je mjesto održavanja radionice za Lokalne akcijske grupe/inicijative koji nisu odabrani u razdoblju 2014.-2020. godine., a s ciljem revitalizacije LAG-a „Barun Trenk“, koji će djelovati na području Požeško-slavonske županije.

Radionica je održana u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, LAG-a „Barun-Trenk“, Požeško-slavonske županije i Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ, a na njoj su prisustvovali predstavnici Požeško – slavonske županije, općina i gradova, javnih ustanova, susjednih LAG-ova te ostali sudionici zainteresirani za djelovanje LAG-ova.

Prezentaciju su održali Ivan Ciprijan iz Ministarstva poljoprivrede te Bojana Markotić Krstinić iz Leader mreže Hrvatske. Na radionici sudionici su imali prilike čuti i primjere dobre prakse LAG-ova „Slavonska ravnica“, „Posavina“ i „Šumanovci“.

Predstavljeni su LEADER principi i osnivanje LAG-a, način izrade lokalnih razvojnih strategija za razdoblje 2023.-2027. godina, a ujedno je predstavljena i Mjera 19.1 „Pripremna pomoć“ koju će LAG „Barun Trenk“ u procesu revitalizacije koristiti u narednom periodu.

Skip to content