Natječaji

Nadležno tijelo

Mogući prijavitelji

Vrtići, osnovne i srednje škole i srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež.

Rok za prijavu

1 siječnja, 1970
Facebook
Twitter
LinkedIn

Najljepši školski vrtovi 2017.

Predmet natječaja

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i ove godine podupire HRT-ov projekt “Najljepši školski vrtovi 2017.” te poziva sve vrtiće, osnovne i srednje škole i srodne odgojno-obrazovne ustanove za djecu i mladež da se jave na natječaj Hrvatske radiotelevizije.

Škole koje se budu natjecale trebat će, uz ispunjen upitnik, poslati tri fotografije školskog vrta te opis vrta s podacima koje biljke uzgajaju i tko sve u vrtu radi. Svaka škola oblikuje vrt prema svojim mogućnostima i u skladu s klimatskim i drugim uvjetima, čuvajući bogatstvo i biološku raznolikost Hrvatske te autohtono bilje svojega podneblja.

Na temelju prispjelih prijava Prosudbeno povjerenstvo, u kojem će biti uključena i mr. sc. Vesna Cetin iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, odabire školske vrtove koje će posjetiti. Nakon obilaska odlučuje o prvonagrađenim vrtovima te na završnoj svečanosti dodjeljuje nagrade i priznanja najljepšim školskim vrtovima u Republici Hrvatskoj.

Kao jedan od pokrovitelja ove edukativne akcije Fond će i ovu godinu dodijeliti Zelenu povelju nagradu vrtiću/školi koja osim uređenja vrta, kroz svoj program propagira racionalno korištenje energije i vode te razvrstava nastali otpad. Projekt “NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI” nastao je prema prijedlogu Obrazovnog programa Hrvatskoga radija – emisije “Slušaj kako zemlja diše”, urednice Lidije Komes – u proljeće školske godine 1994./95. Osim Fonda podupiru ga još Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Ministarstvo poljoprivrede, Grad Zagreb i mnogobrojni darovatelji koji školama osiguravaju vrijedne nagrade.

Objavljeni natječaj

Skip to content