Vijesti

Objavljen Natječaj za vizualni identitet Dana otvorenih vrata udruga 2022.

Ured za udruge poziva sve zainteresirane studente umjetničkih akademija i fakulteta te studija dizajna (autore pojedince i timove) da prijave svoje radove na ovaj natječaj.

Manifestacija Dani otvorenih vrata udruga koju organizira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske godišnji je događaj koji se održava u cijeloj Hrvatskoj s ciljem informiranja javnosti o radu udruga u lokalnoj i široj zajednici.

Organiziranjem ove tradicionalne manifestacije Ured za udruge želi povećati:

 • vidljivost djelovanja udruga, posebno onih koje provode programe i projekte od interesa za opće dobro financirane iz javnih izvora, te
 • poboljšati percepciju udruga u javnosti.

 

Tema ovogodišnje manifestacije je „Doprinos udruga izgradnji mira i sigurnosti“.

Udruge aktivne na lokalnim razinama vrlo su važni akteri demokratskog društva koji često pronalaze najbolja rješenja za rješavanje problema lokalne zajednice, jer uzimaju u obzir njene potrebe i interese. Djelovanje udruga doprinosi izgradnji povjerenja, podrške i dobrih odnosa u zajednici. Osim toga, udruge su značajna karika u izgradnji mira i sigurnosti, ali i u prevladavanju kriznih situacija, jer su često stvaratelji inovativnih rješenja za oporavak društva.

Cilj Dana otvorenih vrata udruga je promovirati ovu važnu ulogu udruga u lokalnoj zajednici.

Ove godine manifestacija se održava u hibridnom formatu (online) i uživo te će obuhvatiti online i uživo tematske rasprave, programe i događanja.

Predmet natječaja je osmišljavanje vizualnog identiteta manifestacije Dani otvorenih vrata udruga u slobodnoj tehnici (slika, crtež, fotografija, itd.) koja uključuje:​

 • izradu ilustrativnog logotipa s tekstom Dani otvorenih vrata udruga,
 • primjenu ilustrativnog logotipa na plakatu (B2 format 50X70 cm) i
 • primjenu ilustrativnog logotipa na Banneru.

 

Obavezni elementi vizualnog identiteta:

 • Naziv manifestacije: Dani otvorenih vrata udruga
 • Datum održavanja: 2. – 4. lipnja 2022.
 • Tema manifestacije: „Doprinos udruga izgradnji mira i sigurnosti“
 • Službeni logo Ureda za udruge dostupan je ovdje
 • Logo ureda za udruge dostupan  ovdje.
 • Web adresa: www.udruge.vlada.hr i www.udruge.hr.

 

Rok za predaju radova je 28. travnja 2022., a radovi se predaju u digitalnom obliku na adresu e-pošte: dovu@udruge.vlada.hr.

Na temelju dostavljenih prijedloga, ocjenjivački odbor (sastavljen od predstavnika Ureda za udruge i Hrvatske udruge za odnose s javnošću) odabrat će i nagraditi jedno idejno rješenje koje će se koristiti kao vizualni identitet manifestacije Dani otvorenih vrata udruga. Ured za udruge zadržava pravo ne dodijeliti nagradu ili izmijeniti broj nagrada ako to procijeni ocjenjivački odbor koji vrednuje radove prispjele na natječaj.

Odabrani rad dobit će nagradu u neto iznosu od 5.000,00 kuna.

Više informacija možete pronaći na poveznici.

Skip to content