Vijesti

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja obišao radove na PŠ u Treštanovcima

Požeško – slavonsku županiju posjetio je ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević u pratnji savjetnice Kate Gojević. U Županijskoj vijećnici dočekali su ga požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa suradnicima. Glavni razlog ministrova radnog posjeta Požeško – slavonskoj županiji bila je područna škola OŠ Mladost Jakšić u Treštanovcima koja se trenutno obnavlja. Regionalan razvojna agencija – Panora (RRA – PANORA ) napisala je pripremu za natječaj iz koje se financirala energetska obnova škola. Ispred Regionalne razvojne agencije prisustovale su direktorica Senka Horvat sa suradnicom Tajanom Pavić.

Načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević, ravnatelj škole Boško Obradović, roditelji i djeca dočekali su ministra Kuščevića i župana Tomaševića te obišli radove na područnoj školi koju trenutno pohađaju tri prvašića. “Pohvalio bih župana, načelnika općine i ravnatelja škole što su se aplicirali na sredstva za projekat koji puno znači ne samo za školu, nego i za cijelo mjesto.

Ja dolazim iz malog mjesta sa otoka Brača i znam koliko znači škola za razvoj mjesta” rekao je ministar Kuščević.

Župan Tomašević zahvalio se svim mještanima i djeci na tako lijepom dočeku te tom prigodom rekao:” U županiji imamo 93 objekta koja smo pripremili i aplicirali za projekte energetske obnove. Pokretanjem obnove tih objekata pokrećemo i gospodarstvo i građevinski sektor”.

Vrijednost projekta obnove škole iznosi 365 tisuća kuna kojih sa 10 posto sufinancira Požeško – slavonska županija. Ministar Kuščević, župan Tomašević i načelnik Kovačević obišli su i radove na dječjem vrtiću u Jakšiću.

Skip to content