Vijesti

Međunarodni dan srednjoškolaca

U organizaciji Županijskog vijeća učenika, bogatim kulturnim programom, danas se u Požegi po prvi puta obilježio Međunarodni dan srednjoškolaca. Ideja je ovo koju je poduprla i Regionalna razvojna agencija PSŽ – Panora. U ime Županijskog vijeća učenika uzvanike je pozdravila predsjednica Teodora Raguž koja  se prisjetila praških studenta i srednjoškolca koji su se 1939. pobunili protiv nacističke okupacije njihove zemlje te su bili strijeljani bez suđenja. „Taj dan označuje da mladi poput nas, srednjoškolci, mogu imati utjecaj na društvo te biti aktivni dio društva, a ne pasivni. Da mi kao budući građani, koji će sudjelovati na polju društvenog i akademskog života, možemo već od ranijih godina početi na djelovanju j kulturnog aspekta, našoj zajednici te na taj način joj pomoći u svome daljnjem napredovanju. Želimo da se čuje naš glas i da napokon možemo reći da želimo promjene u društvu i utjecati na njih.” – rekla je Teodora.

„Također, želim se zahvaliti partnerima i sponzorima koji su omogućili da održimo ovaj dan. Zahvaljujem se Požeško-slavonskoj županiji, Savjetu mladih PSŽ, Gradu Požegi, Savjetu mladih Grada Požege, Regionalnoj razvojnoj agenciji PSŽ- Panora te Zvečevu.” – istaknula je Teodora.

 

Obraćajući se prisutnima, zamjenik Župana Ferdinand Troha čestitao je učenicima Međunarodni dan srednjoškolaca te izrazio nadu da će ovo obilježavanje postati tradicija. Zaželio je da im se ispune želje koje su si zacrtali, posebno u daljnjem obrazovanju.

Zamjenik gradonačelnika Darko Puljašić izrazio je žaljenje što nije srednjoškolaca. Izrazio je nadu da će srednjoškolci svoj životni vijek nastaviti u Požegi i da će pomognu Gradu i Županiji u kreiranju društva, jer mladi su budućnost.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti PSŽ čestitala je srednjoškolcima njihov dan te izrazila zadovoljstvo što je Upravni odjel pomogao u organizaciji te izrazila nadu da će se ovaj događaj održati i nagodinu.

Domaćin događaja, ravnatelj Glazbene škole Požega profesor Veljko Valentin Škorvaga, zaželio je dobrodošlicu svima u koncertnu dvoranu te pozvao sve da se odazivaju na koncerte koje učenici Glazbene škole imaju, kako bi vidjeli što njihove kolege rade. Pozvao je sve mlade da se intelektualno uzdižu slušajući glazbu koja se ne može čuti u kafićima i koja je u Europi izrazito cijenjena.

 

Događaju je prisustvovala i direktorica Panore Senka Horvat.

 

 

Skip to content