Vijesti

EUREKA Global Innovation Summit: otvoren Javni poziv za gospodarske susrete

HAMAG-BICRO organizira javni poziv za odlazak na gospodarske susrete u sklopu EUREKA Global Innovation Summita u Cascaisu pokraj Lisabona (Portugal) koji se održava od 22. – 23. lipnja 2022. godine.

EUREKA Global Innovation Summit dvodnevni je događaj namijenjen međunarodnim investitorima i poduzetnicima iz područja inovacija, digitalizacije, umjetne inteligencije i održive energije a sastojat će se od konferencija, panela i gospodarskih susreta.

Tijekom cijelog događanja, odvijat će se i poslovni razgovori poduzeća, a za sudjelovanje se možete registrirati putem službene stranice događanja.

Primarni cilj poslovnih sastanaka prijavitelja na ovaj poziv, s ostalim sudionicima događaja, je pronalazak međunarodnih partnera za istraživačko-razvojni projekt koji prijavitelji namjeravaju prijaviti u Eurostars program. Prijavitelji mogu imati i dodatne razgovore o komercijalnoj suradnji u sklopu istog događaja.

HAMAG-BICRO će kroz švicarsko-hrvatsku suradnju na programu Eurostars financirati troškove aviokarata za po jednog predstavnika iz svakog poduzeća, u intenzitetu 100%. Trošak aviokarte smatrat će se potporom male vrijednosti (de minimis potporom) a broj mjesta je ograničen.

Troškovi smještaja ne financiraju se kroz ovaj Javni poziv, već ih prijavitelji moraju snositi sami.

Eurostars je program za istraživanje i razvoj, namijenjen malim i srednjim trgovačkim društvima, putem kojega tvrtke mogu dobiti do 1,5 milijun kuna bespovratnih sredstava, odnosno 50 ili 60% sufinanciranja, ovisno o veličini tvrtke. Osnovni kriterij je sudjelovanje 2 partnera iz minimalno dvije zemlje članice Eurostarsa.

Više informacija o navedenom možete pronaći OVDJE.

Skip to content