Vijesti

EIT Digital 2021: For a strong Digital Europe – Poziv na natječaj

U ime EIT Digital pozivamo Vas da se prijavite na poziv za podnošenje prijedloga projekata „EIT Digital 2021: For a strong Digital Europe“. Planirajte svoju budućnost upravo sada, podnošenjem projektnog prijedloga za pokretanje digitalnog tehnološkog start-up-a ili proizvoda ili isporuku programa poduzetničkog obrazovanja. Rok za prijavu je 7. svibnja 2020.

EIT Digital je započeo s prikupljanjem prijedloga projekata za aktivnosti EIT Digital 2021 početkom ožujka u dva područja:

TVORNICI INOVACIJA (pokretanje startupova i novih proizvoda)  i
PODUZETNIČKOJ AKADEMIJI (edukativni programi za digitalnu tehnologiju).

Program rada 2021. godine EIT Digital vodit će se EIT-ovim strateškim planom inovacija 2020-2022 EIT Digital Strategic Innovation Agenda 2020-2022, koji identificira 5 strateških područja kojima bi start-up-i, proizvodi i obrazovni programi trebali pridonijeti kako bi se izgradila snažna digitalna Europa:

  1. digitalna industrija (IoT, sigurnosni prijenos podataka, AI)
  2. digitalni gradovi (gradovi kao platforma podataka – data platform)
  3. digitalna industrija (održiva digitalna rješenja u industrijskoj proizvodnji)
  4. digitalna dobrobit  (rješenja za unapređenje kvalitete življenja)
  5. digitalne financije (samostalna ugradbena rješenja vezana za digitalno plaćanje)

Prijedlozi trebaju biti pripremljeni u skladu sa smjernicama EIT Digital-a koji se nalaze u popratnoj dokumentaciji, što uključuje jasno pojašnjenje kako tehnološki korespondiraju s nekim od pet EIT digitalnih strateških područja, opis nove tehnologije, poslovni i strateški plan, opisane načine izlaska na tržište, definirane ključne pokazatelje uspješnosti (KPI-Key Performance Indicators) u skladu sa EIT Digital-om itd. Tim EIT Digital-a Vam je na raspolaganju u pomoću oko pripreme Vaših prijedloga, povezivanju s europskim partnerskim timovima i olakšava podnošenje prijedloga kroz potpuno online iskustvo.

Odabir projektnih prijedloga će biti završen do kraja lipnja 2020., a aktivnosti se očekuju da će započeti sa 1. siječnja 2021. godine.

EIT Digital ima za cilj osnažiti paneuropski digitalni ekosustav podržavajući pokretanje startupova i novih proizvoda. Djeluje na partnerskom principu stoga  potencijalni prijavitelji trebaju biti partneri  EIT Digitala ili imaju namjeru to postati.
Partnerstvo se plaća u rasponu od 2500 do 25000 Eura, ovisno o veličini MSP-a i vrsti partnerstva.
Na poveznici za prijave se nalaze upitnici i pojašnjenja kako postati partner.

U privitku su dva PDF dokumenta koji daju detaljan uvid o EIT Digital programu, financijskim pitanjima te načinima partnerstva.

Skip to content