Vijesti

Dodjela nagrada za natječaj “Hrvatska kakvu želimo”

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, 26. ožujka 2018.,  ministrica Žalac dodijelila nagrade najboljim likovnim i literarnim radovima učenica i učenika osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Dodjeli je nazočilo 450 osnovnoškolaca, njihovih roditelja i nastavnika koji su imali prigodu razgledati izložbu radova nacionalnih pobjednika te uživati u zabavnom programu.

Na natječaju „Hrvatska kakvu želimo“  sudjelovale su ukupno 222 osnovne škole iz Republike Hrvatske čiji su učenici izradili likovne i literarne radove na temu „Kako zamišljaš Hrvatsku 2030. godine?“, koji su potom prolazili ocjenjivanje na školskoj, županijskoj i nacionalnog razini gdje je odabrano 12 najboljih radova u četiri kategorije (najbolji likovni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole i najbolji literarni radovi od I. do IV. te od V. do VIII. razreda osnovne škole). Pobjednici natjecanja predstavili su svoje vizije okupljenima i pokazali kako oni vide budućnost Hrvatske. Na natječaju u sve četiri kategorije za nacionalnu nagradu sudjelovalo je i 12 učenika sa područja naše županije.

U kategoriji likovnih radova učenika od I. do IV. razreda, I. mjesto na nacionalnoj razini osvojila je učenica 3. razreda Katoličke osnovne škole u Požegi , Dora Satinović. Nagradu , tablet uređaj, osobno joj je uručila ministrica Žalac.

Nagrade za pobjednike na županijskoj razini u sve četiri kategorije ( 12 nagrada) dodijeljene su na istoj svečanosti od strane predstavnika Regionalne razvojne agencije PSŽ-PANORA d.o.o.

 

[article_files src=”1522832239hrvatska_kakvu_zelimo-ukupni__svi_pob.pdf>Preuzmi datoteku

Izvor: https://strukturnifondovi.hr/dodijeljene-nagrade-najboljim-likovnim-i-literarnim-radovima-osnovnoskolaca-diljem-hrvatske-u-sklopu-natjecaja-hrvatska-kakvu-zelimo

Skip to content