Vijesti

Regionalni koordinator PSŽ i Hrvatski zavod za zapošljavanje potpisali sporazum o suradnji

Regionalni koordinator PSŽ i Hrvatski zavod za zapošljavanje potpisali su sporazum o suradnji u okviru kojeg će se provoditi aktivnosti informiranja o kretanjima na tržištu rada i uslugama HZZ-a te suradnja oko aktualnih problema, pitanja i interesa na tržištu rada. Konkretan povod je Centar za informiranje i savjetovanje o karijeri (CISOK) Požega koji je prvenstveno namijenjen klijentima kojima je potrebna određena razina usmjeravanja u daljnjem razvoju vlastite karijere kroz izbor odgovarajućeg smjera obrazovanja i unapređenje vlastitih vještina i znanja te donošenja adekvatnih odluka vezanih uz vlastiti profesionalni razvoj.

CISOK Požega svojim klijentima nudi raznovrsne usluge, poput:
• informiranja o mogućnostima obrazovanja i zaposlenja
• informiranje o zahtjevima pojedinih zanimanja
• samoprocjenu profesionalnih potencijala korisnika uz pomoć savjetnika u Centru
• individualnog savjetovanja sa stručnjakom za profesionalno usmjeravanje
• radionica usmjerenih razvoju vještina za upravljanje vlastitom karijerom

Usluge Centra posebno su usmjerene na davanje informacija i savjetovanje o školskom sustavu za učenike osnovnih i srednjih škola, studente, davanje informacija o mogućnostima zaposlenja za nezaposlene osobe, opisima zanimanja i mogućnostima obrazovanja za tražitelje zaposlenja (zaposlene osobe koje žele promjenu karijere), ali i na suradnju s partnerima i dionicima u profesionalnom usmjeravanju i zapošljavanju, poput poslodavaca i stručnjaka za profesionalno usmjeravanje.

Regionalni koordinator PSŽ sporazumom se, između ostalog, obvezuje, informirati svoje korisnike o planu aktivnosti CISOK-a, kontinuirano motivirati korisnike za sudjelovanje u aktivnostima CISOK-a, organizirati prezentiranje aktivnosti u vrijeme kada je moguće osigurati najveću prisutnost ciljane skupine, omogućiti isticanje informativnog materijala CISOK-a u prostoru.

CISOK možete posjetiti svakoga radnoga dana od 7 do 15 sati na adresi Stjepana Radića 30, Požega; br. telefona je 034/637-079, a e mail: cisok-pozega@hzz.hr

Skip to content