Vijesti

Završen projekt „ZNANJEM DO ZAPOSLENJA“

Proveden je jedan u nizu projekata usmjerenih razvoju zajednice kojim je omogućeno dugotrajno nezaposlenim osobama osposobljavanje za rad u zanimanju prema izboru.

Nositelj projekta, Požeško-slavonska županija je u suradnji s Regionalnim koordinatorom razvoja Požeško-slavonske županije izradila i prijavila projektni prijedlog iz Poziva „Podrška socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina“ koji je odobren i financiran u 100 % iznosu bespovratnim sredstvima Europske unije kroz Europski socijalni fond – Učinkoviti ljudski potencijali.

Cilj projekta je povećati mogućnost zapošljavanja, umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina i poboljšati kvalitetu rada stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama.

Ukupna vrijednost projekta je 1.015.889,86 kn.

Bespovratnim sredstvima su financirani verificirani programi osposobljavanja za rad za 38 osoba s područja Požege i Pakraca, 24 osobe su osposobljene za rad u zanimanju Njegovatelj/ica starijih i nemoćnih osoba, 5 osoba za rad u zanimanju Rukovatelj/ica  građevinskim strojevima i 9 osoba za rad u zanimanju Knjigovođa/ tkinja.

Uz certificirane programe osposobljavanja polaznici/ ce su prolazili radionice osnaživanja komunikacijskih i osobnih vještina pod vodstvom stručnjaka psihologa, stručnjaka iz  Centra za socijalnu skrb te stručnjaka iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Stručna znanja upotpunjena su informatičkim znanjima, a polaznicima su za te radionice osigurani tableti koje su dobili u trajno vlasništvo. Svoje unikatne talente polaznici su pokazali na radionicama izrade nakita, crtanja i slikanja i digitalne fotografije koje su usavršili tijekom dvodnevnog putovanja u Viroviticu u udrugu koja se bavi razvojem kreativnih vještina.

 

Skip to content