Vijesti

Regionalnom koordinatoru PSŽ dodijeljeno 824.532,14 eura bespovratnih sredstava

Konferencija „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ održana je u Šibeniku od 7. do 9. prosinca, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Tom prigodom ministar Šime Erlić je ravnateljici Regionalnog koordinatora PSŽ mr.sc. Senki Horvat uručio Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u provedbi aktivnosti jačanja kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj razini za korištenje sredstava EU fondova, za razdoblje 2024.-2025., a kojim se osiguravaju bespovratna sredstva u vrijednosti 824.532,14 eura.

Uručen Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava ravnateljici RKR PSŽ Senki Horvat
Uručen Sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava ravnateljici RKR PSŽ Senki Horvat

 

Ministarstvo je osiguralo sredstva za nastavak financiranja namijenilo jačanju kapaciteta na regionalnoj i lokalnoj razini za učinkovito korištenje EU sredstava, a kao podršku u pružanju istih prepoznati su regionalni koordinatori.

Sredstvima bespovratne potpore Regionalni koordinator PSŽ nastavit će obavljati aktivnosti regionalnog koordinatora, a dodijeljena bespovratna sredstava regionalni koordinator koristit će u svrhu pružanja kvalitetne podrške korisnicima fondova Europske unije na regionalnoj odnosno lokalnoj razini, a prije svega pružanju stručne pomoći javnopravnim tijelima i/ili javnim ustanovama s područja županije u pripremi i provedbi razvojnih projekata, u provedbi mjera informiranja i obrazovnih aktivnosti o EU te obavljanju stručnih i savjetodavnih poslova u vezi s provedbom županijske razvojne strategije i ostalih strateških, razvojnih i provedbenih dokumenata.

Skip to content