Vijesti

Sastanak u Požeškoj biskupiji na temu obnove Staroga grada u Kaptolu

Dana 20. siječnja 2017. godine predstavnice Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA, direktorica Senka Horvat sa suradnicom Veronikom Peić, sudjelovale su na sastanku koji se održao u Biskupskom domu u Požegi gdje ih je primio biskup Antun Škvorčević s prepoštom Ivicom Žuljevićem. Uz Razvojnu agenciju sastanku je nazočila i direktorica agencije Muze d.o.o. iz Zagreba Dragana Lucija Ratković Aydemir.

Tema sastanka bila je mogućnost obnove kaptolskog Starog grada putem fondova Europske unije, odnosno aplikacija istoga projekta na relevantan natječaj. S tim u vezi, biskup Škvorčević je predstavio svrhu obnove Staroga grada, prvenstveno za smještaj arhivske građe i starih knjižnica iz župa Požeške biskupije, te održavanje različitih priredbi sakralno-kulturne naravi, čime bi se Grad otvorio za širu javnost, te tako pridonio turističkom i gospodarskom razvoju ovoga kraja. Predstavljeni su i mogući radovi za koje je već izrađena sva potrebna dokumentacija i ishođene dozvole.

Slijedom navedenoga, tvrtci Muze d.o.o. iz Zagreba povjerena je izrada idejnog rješenja kojim bi se Stari grad smjestio u povijesno-kulturni ambijent požeškoga kraja, te potaknuo stvaranje i jačanje ovdašnjega kulturnog identiteta.

Slijede redovni sastanci na ovu temu, te aktivno stvaranje okvira za privlačenje sredstava iz Europske unije. 

Skip to content