Vijesti

Pružanje stručne pomoći Kontinentalnoj Hrvatskoj kroz Mehanizam za jačanje talenata

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljuje kako će Europska komisija pružati stručnu pomoć Kontinentalnoj Hrvatskoj kroz Mehanizam za jačanje talenata.

Cilj je osposobljavanje, zadržavanje i privlačenje ljudi, vještina i kompetencija potrebnih za rješavanje učinka demografske tranzicije.

Glavna Uprava Europske komisije za regionalnu i urbanu politiku (DG REGIO) lansirala je Platformu za iskorištavanje talenata (Harnessing Talent Platform – HTP), koja će služiti za pružanje potpore regijama u suočavanju s posljedicama demografskih promjena i ublažavanju izazova povezanih s padom tercijarno obrazovanog stanovništva diljem Europske unije.

U sklopu događanja objavljeno je kako je Komisija pozitivno ocijenila prijavu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te odabrala Kontinentalnu Hrvatsku kao jednu od deset regija kojima će, kroz pokrenuti Mehanizam za jačanje talenata, pružati potporu u osposobljavanju, zadržavanju i privlačenju talenata, kako bi se ublažio učinak demografske tranzicije. Riječ je o mehanizmu usmjerenom na smanjenje razlika među regijama po pitanju radne snage i vještina što, u konačnici, utječe na otpornost i konkurentnost Europske unije. Rješenja koja će se predlagati kroz ovaj Mehanizam bit će prilagođena potrebama svake regije, s ciljem iskorištavanja njihovog punog potencijala.

Više informacija možete pronaći na poveznici.

Skip to content