Vijesti

Predstavljena 4 vodiča za jednostavnije poslovanje u Hrvatskoj

Ministarstvo poduzetništva i obrta je na trećoj Nacionalnoj konferenciji projekta „Poboljšavanje informiranostihrvatske poslovne zajednice – BIZimpact II“, predstavilo četiri mini vodiča za poduzetnike: Zakon o radu, Prijenos poslovanja, Zaštita okoliša i Zaštita potrošača.

Mini vodiči nisu zamjena za zakon, ali će poduzetnicima i radnicima omogućiti njegovo lakše razumijevanje. Novi zakon o radu je korak naprijed, jer će omogućiti lakše poslovanje poduzetnika s ciljem očuvanja radnih mjesta, bržeg restrukturiranja tvrtki i sprečavanja rada na crno.   

Dosadašnje aktivnosti u sklopu projekta: izrađena je elektronička aplikacija koja će omogućiti poduzetnicima izravno sudjelovanje pri donošenju propisa, unaprijeđen je javno-privatni dijalog, pokrenut je SME forum i Newsleeter, organizirane su konferencije na regionalnoj razini, izrađeno je 12 mini vodiča, dok su u pripremi još tri (Zaštita na radu, Zaštita geografskog podrijetla i Dodaci sigurnosti hrane).

Mini vodiči donose najaktualnije informacije iz područja radnog zakonodavstva, prijenosa poslovanja, zaštite okoliša i zaštite potrošača te daju pregled i prikaz utjecaja propisa na poslovnu zajednicu te popis institucija i izvora gdje mali i srednji poduzetnici mogu potražiti dodatne informacije.

Minivodiče možete pogledati ovdje
 

Skip to content