Vijesti

Potpisan Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta “Obnova i revitalizacija povijesnih građevina KURSALON, WANDELBAHN i PERIVOJ – zaštićenih kulturnih dobara RH”

Danas je u prostoru male vijećnice Požeško-slavonske županije potpisan Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta “Obnova i revitalizacija povijesnih građevina KURSALON, WANDELBAHN i PERIVOJ – zaštićenih kulturnih dobara RH”.

Prijavitelj projekta je tvrtka ITEMA d.o.o. iz Zagreba koja će u ime partnerstva preuzeti odgovornosti prema posredničkim tijelima, dok je Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o. jedan od partnera u projektu.

S lijeva nadesno: Vinko Kasana, gradonačelnik Grada Lipika; Alojz Tomašević, župan Požeško-slavonske županije; Zdravko Mikolić, direktor tvrtke Itema d.o.o. Zagreb, te mr.sc. Senka Horvat, direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o.

Potpisivanjem ovoga Sporazuma svi partneri potvrđuju da se prijavom projektnog prijedloga kandidiraju za provedbu projekta “Obnova i revitalizacija povijesnih građevina KURSALON, WANDELBAHN I PERIVOJ – zaštićenih kulturnih dobara RH”, koji se provodi u okviru Poziva na dostavu projektnih prijava “Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine” u kojemu Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU nastupa u ulozi Posredničkog tijela razine 1, a Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa projekata Europske unije u ulozi Posredničkog tijela razine 2. Projekt se provodi u okviru prioritetne osi 6: Zaštita okoliša i održivost resursa Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” 2014.-2020.

Glavne aktivnosti projekta su:

  1. Zaštita, obnova i revitalizacija nepokretnih kulturnih dobara upisanih u Registar kulturnih dobara RH – Lječilišna zgrada – Kursalon (Z-6617) i Lječilišna zgrada – Wandelbahn (Z-6619),
  2. Opremanje gore navedenih nepokretnih kulturnih dobara upisanih u Registar kulturnih dobara RH,
  3. Razvoj kulturnih i turističkih sadržaja i proizvoda utemeljenih na kulturnoj baštini,
  4. Revitalizacija/hortikulturno uređenje – Perivoj Kursalona (Z-6618),
  5. Izgradnja parkirališta,
  6. Izgradnja pješačke infrastrukture
  7. Izgradnja i opremanje restorana s tradicionalnom autohtonom kuhinjom, te pekarnice, kafeterije, vinoteke i slastičarnice.
Skip to content