Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o Upisniku obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o Upisniku obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva.

Opis savjetovanja: Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu (Narodne novine, br. 29/18, 32/19 i 18/23) donesen je dana 15. veljače 2023. godine te je njime predviđeno da se u roku od šest mjeseci od dana stupanja na snagu s odredbama istog uskladi Pravilnik o Upisniku obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava (Narodne novine, broj 62/19). Zbog obima izmjena i dopuna Pravilnika kao provedbenog propisa Zakona o OPG-u, pristupilo se izradi prijedloga novog Pravilnika o Upisniku obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. U odnosu na postojeći Pravilnik, Prijedlogom Pravilnika predviđa se, s obzirom na izmjene propisa o porezu na dohodak, kojima se omogućava isplata primitaka fizičkim osobama na bilo koji račun za plaćanje u banci (žiro ili tekući račun), zamjena izraza „žiro račun“ izrazom „račun za plaćanje“.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 30.6.2023.

Skip to content