Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću za prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2024. godinu

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za prijedlog Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2024. godinu.

Opis savjetovanja: Prijedlogom Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2024 (dalje u tekstu Pravilnik za 2024.). godinu odgođen je početak podnošenja Jedinstvenog zahtjeva, unesena su administrativna rasterećenja za poljoprivrednike, pojedini stavci preformulirani su u svrhu boljeg razumijevanja značenja istih, a nakon upita korisnika, obveznika provedbe odredbi iz Pravilnika za 2024., te su ispravljena pozivanja na članke, stavke, Obrasce. Također, Pravilnikom za 2024. propisuje se provedba mjera Programa državne potpore za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi za 2024. godinu, a u odnosu na prvotno planirana sredstva od 14.059.460,00 eura, došlo je do povećanja omotnice te će se Državnim proračunom Republike Hrvatske za provedbu mjera Programa osigurati 14.841.000,00 eura.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 28.2.2024.

Skip to content