Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta.

Opis savjetovanja: Prijedlogom pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta produljuje se rok sa 31.12.2023. na 31.12.2024. do kojeg poljoprivrednik koji ima upisano poljoprivredno zemljište u ARKOD bez dokaza o vlasništvu ili posjedu, a koje nije u vlasništvu Republike Hrvatske, treba dostaviti dokaz o vlasništvu/posjedu ili dokaz da je pokrenuo postupak za rješavanje imovinsko pravnih odnosa, kako isto ne bi bilo brisano iz ARKOD sustava. Prijedlogom se omogućuje upis u ARKOD sustav parcela maslinika s površinom jednakom ili većom od 0,005 ha. Na taj način u ARKOD sustav moći će se upisati veliki broj jako malih površina maslinika koje su karakteristične za značajan dio poljoprivrednih gospodarstava na otocima i jadranskom dijelu Hrvatske koja se bave uzgojem maslina, kao što je omogućeno za male parcele pod staklenicima/plastenicima, vinogradima i iskrčenim vinogradima.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 30.11.2023.

Skip to content