Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću za Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi Nacionalne strategije za provedbu Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda od školske godine 2023./2024. do školske godine 2028./2029

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o provedbi Nacionalne strategije za provedbu Školske sheme voća i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda od školske godine 2023./2024. do školske godine 2028./2029.

Opis savjetovanja: Izmjene i dopune Pravilnika o provedbi Nacionalne strategije za provedbu Školske sheme voće i povrća te mlijeka i mliječnih proizvoda od školske godine 2023./2024. do školske godine 2028./2029. predlažu se zbog nekoliko sljedećih razloga: relaksiranja i pojednostavljenja uvjeta/zahtjeva za sudjelovanje dobavljača u Školskoj shemi, propisivanja metode utvrđivanja načela Najviše prihvatljive cijene proizvoda, jasnijeg reguliranja postupanja osnivača, odgojno-obrazovnih ustanova, Ministarstva poljoprivrede i Agencije za plaćanja u situaciji kada u županiji u kojoj se nalazi odgojno-obrazovna ustanova nema raspoloživog dobavljača za dostavu proizvoda voća povrća u iste i sankcioniranja dobavljača koji ne poštuju odredbe vezane uz zdravstvenu ispravnost i tržišne standarde proizvoda koji se dostavljaju u odgojno-obrazovne ustanove ili su radi i tijekom sudjelovanja u Školskoj shemi počinili neki od oblika prijevare iz članka 14. predmetnog Programa.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do: 29.2.2024.

Skip to content