Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Pravilnika o stavljanju na tržište reprodukcijskog sadnog materijala povrća i presadnica povrća

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Pravilnika o stavljanju na tržište reprodukcijskog sadnog materijala povrća i presadnica povrća.

Opis savjetovanja: Ovim prijedlogom Pravilnika preuzimaju se odredbe Direktive Komisije 93/61/EEZ od 2. srpnja 1993. o utvrđivanju plana s uvjetima koje mora ispunjavati reprodukcijski sadni materijal osim sjemena u skladu s odredbama Direktive Vijeća 92/33/EEZ i Direktive Vijeća 2008/72/EZ od 15. srpnja 2008. o stavljanju na tržište reprodukcijskog sadnog materijala povrća, osim sjemena. Prijedlogom navedenog Pravilnika propisuje se proizvodnja, vrste i uvjeti certifikacije sadnog materijala povrća i presadnica povrća, službeni nadzor, označavanje, stavljanje na tržište, uvoz sadnog materijala povrća i presadnica povrća te zahtjevi u pogledu kvalitete reprodukcijskog sadnog materijala povrća i presadnica povrća, a sve u skladu s odredbama marketinških Direktiva.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 8.1.2024.

Skip to content