Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Pravilnika o naknadama i troškovima za usluge i postupke koje provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu – Centar za sjemenarstvo i rasadničarstvo

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga Pravilnika o naknadama i troškovima za usluge i postupke koje provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu – Centar za sjemenarstvo i rasadničarstvo.

Opis savjetovanja: Dana 1. siječnja 2022. godine stupio je na snagu novi Zakon o sjemenu, sadnom materijalu i priznavanju sorti poljoprivrednog bilja. Ministarstvo poljoprivrede u obvezi je izraditi novi Pravilnik koji regulira naknade i troškove za usluge i postupke koje provodi Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu – Centar za sjemenarstvo i rasadničarstvo. U skladu s Akcijskim planom za smanjenje neporeznih i parafiskalnih davanja u 2023. za 2024. godinu od strane Vlade RH dana 28. prosinca 2023. Mjerom 17 Akcijskog plana smanjuje se naknada provođenja stručnog nadzora sjemenske proizvodnje za 35 % u predmetnom Pravilniku.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 11.2.2024.

Skip to content