Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću o Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2023-2024.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću o Odluci o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2023-2024.

Opis savjetovanja: Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024., čiji je sastavni dio konačan plan strukture razrednih odjela i broj učenika po programima, utvrđuje se postupak i način upisa učenika, broj upisnih mjesta u razrednim odjelima prvih razreda srednjih škola, utvrđuju se rokovi za prijavu i upis te ostali uvjeti i postupci za upis učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2023./2024. Priprema i izrada odluke te pripadajuće strukture upisa učenika u srednje škole zahtijeva usuglašavanje svih uključenih dionika (osnovne i srednje škole, osnivači srednjih škola, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja), a to zahtijeva i dugačak vremenski period za izradu odluke i strukture upisa. Budući da prijava učenika u informacijski sustav NISpuSŠ započinje 29. svibnja 2023. te do tog datuma odluka mora biti na snazi.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 11.5.2023.

Skip to content