Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje s javnošću o Nacrtu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću o Nacrtu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti.

Opis savjetovanja: Novi Zakon o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti (Narodne novine, broj 119/2022 ) stupio je na snagu 22. listopada 2022. godine. U skladu s člankom 78. stavkom 4. izrađen je Nacrt Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti te sadrži sve potrebne elemente vezane za uvjete i način ostvarivanja prava studenata u redovitom statusu na državne stipendije koje se dodjeljuju studentima upisanima na studije u STEM područjima znanosti. Navedeno uključuje opće odredbe, uvjete za dodjelu stipendija, postupak bodovanja i utvrđivanja rang-lista, postupak donošenja odluke o dodjeli državne stipendije i imenovanja Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti, način dostave obavijesti u postupku dodjele, način i rokove prihvaćanja uvjeta stipendiranja, iznos državne stipendije te način dostave i vrstu podataka koji se prikupljaju za potrebe državnih stipendija u STEM područjima znanosti.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 18.5.2023.

Skip to content