Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – Savjetovanje o Prijedlogu Uredbe o izmjeni i dopunama Uredbe o tijelima u sustavu upravljanja i kontrole za provedbu programa iz područja konkurentnosti i kohezije za financijsko razdoblje 2021. – 2027.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje o Prijedlogu Uredbe o izmjeni i dopunama Uredbe o tijelima u sustavu upravljanja i kontrole za provedbu programa iz područja konkurentnosti i kohezije za financijsko razdoblje 2021. – 2027.

Opis savjetovanja: Osnova za donošenje Uredbe sadržana je u članku 7. stavku 3. Zakona o institucionalnom okviru za korištenje fondova Europske unije u Republici Hrvatskoj (»Narodne novine«, br. 116/21) prema kojem će Vlada Republike Hrvatske uredbama odrediti tijela, razraditi njihove odnose, funkcije i odgovornosti u okviru pojedinog sustava upravljanja i kontrole, u skladu s njihovim zakonski propisanim djelokrugom i mjerodavnim pravnim propisima. Člankom 7. stavkom 1. predmetnog Zakona propisano je da programsko tijelo nadležno za upravljanje i kontrolu pojedinim programom, u skladu s mjerodavnim pravnim propisima Europske unije za pojedino financijsko razdoblje, može delegirati dio svojih funkcija na jedno ili više tijela, pri čemu navedeno programsko tijelo zadržava cjelokupnu odgovornost za upravljanje programom i obnašanje svih funkcija upravljačkih tijela. Predložena izmjena, odnosno dopune odnose se na funkciju Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije te na operacije koje se provode u fazama.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 22.2.2024.

Skip to content