Vijesti

Otvoreno novo e-savjetovanje – e-Savjetovanje s javnošću za Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za Ulaganje C1.5 R4.I1 – Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane

Tema savjetovanja je: e-Savjetovanje s javnošću za Poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za Ulaganje C1.5 R4.I1 – Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane.

Opis savjetovanja: U okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2027., mjere C1.5 R4 Unapređenje sustava doniranja hrane RH, u pripremi je objava Javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za ulaganje C.1.5. R4.I1-Infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane. Za provedbu Poziva su osigurana EU sredstva iz instrumenta „NextGenerationEU“ u iznosu od 2.090.000,00 eura. Bespovratna sredstava namijenjena su projektima usmjerenim na jačanje infrastrukturnih kapaciteta posrednika u lancu doniranja hrane za prihvat, skladištenje i distribuciju donirane hrane na relaciji posrednik u lancu doniranja hrane-krajnji primatelj te banke hrane za prihvat, skladištenje i distribuciju donirane hrane na relaciji donator-posrednik u lancu doniranja hrane. Ovo je drugi Poziv kojim se prije svega želi omogućiti prijava projektnih prijedloga za infrastrukturno opremanje banki hrane u županijama u kojima takvo opremanje nije provedeno na temelju prvog poziva.

Prihvatljivost prijavitelja za dodjelu bespovratnih sredstava za posrednike u lancu doniranja hrane: prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe, neprofitne organizacije koje su upisane u Registar posrednika u lancu doniranja hrane u minimalnom trajanju od 6 mjeseci u odnosu na datum objave ovog Poziva.

Prihvatljivost prijavitelja za dodjelu bespovratnih sredstava za banku hrane: prihvatljivi prijavitelji su pravne osobe, neprofitne organizacije koje su upisane u Registar posrednika u lancu doniranja hrane u minimalnom trajanju od 3 godine u odnosu na datum objave ovog Poziva.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 4.2.2024.

 

Skip to content