Vijesti

Otvoreno je novo e-savjetovanje – Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima

Tema savjetovanja je: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima.

Opis savjetovanja: U svrhu nagrađivanja najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donosi Pravilnik o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima. Novi Pravilnik donosi se s jasno utvrđenim kriterijima vrednovanja i izmijenjenim uvjetima za prijavu na javni poziv za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika, ovisno o osiguranim sredstvima u državnome proračunu. Pravilnikom se utvrđuju (dopunjeni/izmijenjeni) kriteriji vrednovanja i uvjeti za prijavu na javni poziv za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika. Svrha savjetovanja je dobiti povratnu informaciju o predloženom Pravilniku te nakon provedenoga postupka savjetovanja sa zainteresiranom javnošću načiniti izmjene i dopune te uputiti prijedlog konačnog Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima. u daljnju proceduru donošenja. Rok zaprimanja komentara je 30 dana od početka javnoga savjetovanja. Povratna informacija bit će objavljena u sustavu e-Savjetovanja.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici: https://esavjetovanja.gov.hr/Econ/MainScreen?EntityId=20626.

Savjetovanje je otvoreno do: 09.06.2022.

Skip to content