Vijesti

Otvoreno je novo e-savjetovanje – Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Plana razvoja istraživačke infrastrukture u Republici Hrvatskoj 2022. – 2028.

Tema savjetovanja je: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Prijedlogu Plana razvoja istraživačke infrastrukture u Republici Hrvatskoj 2022. – 2028.

Opis savjetovanja: Hrvatska je usvojila svoj prvi nacionalni Plan razvoja istraživačke infrastrukture 2014. godine koji je ažuriran 2016. godine te je sada s novim programskim razdobljem potrebno izraditi novi Plan koji će odražavati prioritete RH i njenih novih strateških dokumenata. Na to nas potiče i Europska komisija te Europski strateški forum za istraživačke infrastrukture (ESFRI). Cilj ovog dokumenta je dati pregled postojeće istraživačke infrastrukture koja postoji u RH, parametara za njezino praćenje te osnovne kriterije za odabir i financiranje budućih projekata istraživačkih infrastruktura. Svrha savjetovanja je dobiti povratnu informaciju o Prijedlogu Plana razvoja istraživačke infrastrukture u Republici Hrvatskoj 2022. – 2028. te nakon provedenoga postupka savjetovanja načiniti izmjene i dopune te uputiti u daljnju proceduru donošenja.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do 19.11.2022.

Skip to content