Vijesti

Otvoreno je novo e-savjetovanje – Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine

Tema savjetovanja je: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine.

Opis savjetovanja: Pravilnik o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na državnu stipendiju za studente pripadnike romske nacionalne manjine je zakonski temelj u kojem su postavljeni uvjeti i kriteriji za dodjelu stipendije te kao takav treba što jasnije tumačiti postavljene odredbe te omogućavati dodatni prostor za eventualnim izmjenama kroz daljnji nastavak i oblik potpore studentima romske nacionalne manjine. Promjenom dijela članka 13. stavka 1. i dopune istoga članka stavkom 4. ovoga Pravilnika došlo je zbog mogućnosti povećanja visine iznosa državne stipendije u budućim razdobljima sukladno raspoloživim sredstvima u Državnom proračunu Republike Hrvatske. Izmjena i dopuna dijela ovoga Pravilnika inicirana je radi nastojanja da što veći broj mladih – pripadnika romske nacionalne manjine pristupi visokoobrazovnom sustavu kroz dodjelu odgovarajućeg oblika potpore kojim bi se mogle zadovoljiti najvažnije potrebe studenata. Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću traje 30 dana. Povratna informacija bit će objavljena u sustavu e-savjetovanja.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do: 08.04.2022.

Skip to content