Vijesti

Otvoreno je novo e-savjetovanje – Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Odluke o donošenju izmjena i dopuna strukovnog kurikuluma za stjecanje kvalifikacije prehrambeni tehničar (090524) u obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina

Tema savjetovanja je: Savjetovanje sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu Odluke o donošenju izmjena i dopuna strukovnog kurikuluma za stjecanje kvalifikacije prehrambeni tehničar (090524) u obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina.

Opis savjetovanja: Odluku o donošenju izmjena i dopuna strukovnog kurikuluma za stjecanje kvalifikacije prehrambeni tehničar (090524) u obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina, ministar donosi na temelju stavka 11. članka 8. Zakona o strukovnom obrazovanju (Narodne novine, broj 30/2009, 24/2010, 22/2013, 25/2018) kojim je propisano da Sektorski kurikulum i strukovni kurikulum donosi ministar, na prijedlog Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Izmjenama i dopunama strukovnog kurikuluma za stjecanje kvalifikacije prehrambeni tehničar (090524) u obrazovnom sektoru poljoprivreda, prehrana i veterina izmijenili bi se i zadovoljili minimalni uvjeti za izvođenje nastave.

Svrha savjetovanja: dobiti povratnu informaciju o izmjenama i dopunama strukovnog kurikuluma za stjecanje kvalifikacije prehrambeni tehničar (090524) u dijelu koji se odnosi na kadrovske uvjete u nastavnim predmetima strukovnog dijela kurikuluma. Prijedlozi koji se odnose na izmjene i dopune kadrovskih uvjeta utječu na osobe koje se javljaju na natječaje za radno mjesto nastavnika u srednjoj školi ili već jesu zaposleni nastavnici srednjih škola, obzirom da se strukovnim kurikulumom za stjecanje kvalifikacije prehrambeni tehničar otvara mogućnost da se isti navedenih profila uključe u njegovu provedbu u školskoj godini 2022./2023. Rok zaprimanja komentara je 30 dana od početka javnog savjetovanja. Povratna informacija bit će objavljena u sustavu e-savjetovanja.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici.

Savjetovanje je otvoreno do: 6.4.2022.

Skip to content