Vijesti

Otvoreno je novo e-savjetovanje – Izmjene Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima na javnom savjetovanju

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi javno savjetovanje o Pravilniku o izmjenama i dopunama Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima.

Republika Hrvatska do 30. lipnja 2022. godine mora ispuniti određeni broj indikatora iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026., od kojih je jedan i usvajanje Pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima, koji je dio revidiranog pravnog okvira iz reformske mjere C2.3. R4. – Jačanje povezivosti kao osnove digitalne tranzicije društva i gospodarstva,  dio II. – 2. Javna uprava, pravosuđe i državna imovina,  podkomponenta C2.3. Digitalna transformacija društva i javne uprave.

Usvajanje ovog Pravilnika o izmjenama i dopunama pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima i njegova objava u „Narodnim novinama“ predstavlja ispunjenje indikatora čiji je rok izvršenja 30.06.2022. i on čini dio reforme zakonodavnog okvira kojom će se omogućiti jačanje povezivosti kao osnove digitalne tranzicije društva i gospodarstva, u smislu optimizacije izdavanja akata za gradnju iz područja elektroničkih komunikacija.

 

Zainteresirana i stručna javnost može se uključiti putem portala eSavjetovanja najkasnije do 21. lipnja 2022.

Savjetovanje je moguće pronaći na poveznici .

Skip to content