Vijesti

Okrugli stol “Uloga gradova u razvoju poduzetništva i EU fondova”

Okrugli stol pod imenom “Uloga gradova u razvoju poduzetništva i EU fondova”   održan je dana 21.02.2017. u organizaciji Udruga gradova i Poslovnog dnevnika u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Požegi na kojemu je sudjelovala i direktorica  Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije-PANORA d.o.o. Senka Horvat.

Okruglom stolu, uz brojne predstavnike iz gospodarstva i institucija vezanih uz gospodarstvo, nazočili su požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zastupnik u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić te načelnici općina s područja županije.

Cilj okupljanja je poticanje procesa decentralizacije i jačanje uloge jedinice lokalne samouprave u stvaranju poticajne poduzetničke klime, te postizanje jače sinergije jedinica lokalne samouprave i poduzetnika.

U ime Poslovnog dnevnika skup je pozdravio Vladimir Nišević, glavni urednik, naglasivši snagu i važnost gradova i lokalne zajednice u poticanju poduzetništva. U pozdravnim govorima nastupili su još gradonačelnik Požege Vedran Neferović kao domaćin, te Željko Turk kao gradonačelnik Zaprešića i predsjednik Udruge gradova u RH.

U nastavku skupa gradonačelnik Vedran Neferović je prezentirao kako Požega potiče poduzetništvo, naglasivši kako grad bez poduzetničke zone ne može reći da je stimulativan. Na temu „EU fondovi  – novac koji čeka“ prezentaciju je održao Marko Šostar, pročelnik Upravnog odjela za europske integracije Grada Požege.

U nastavku okruglog stola održane su dvije panel diskusije.  U prvoj panel diskusiji “Uloga gradova u razvoju poduzetništva”   sudjelovali su Željko Turk, Vedran Neferović, predsjednik uprave Spin Valis d.d. Zdravko Jelčić, predsjednik Hrvatske gospodarske komore ŽK Požega Luka Balenović i vlasnik tvrtke Magma d.o.o. Zdenko Prskalo.  Panel diskusiji priključio se župan Aloj Tomašević rekavši kako je ključno decentralizirati sustav i dati veće ovlasti jedinicama lokalne samouprave kako bi one u daljnjem postupku najbolje poticale razvoj poduzetništva.

Na drugoj panel diskusiji “EU fondovi iz perspektive lokalne samouprave”  sudjelovali su Dragan Jelić pomoćnik ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske Unije, Vedran Neferović, Antonija Jozić, Senka Horvat direktorica PANORA-e, Razvojne agencije Požeško-slavonske županije, Ariana Vela konzultantica za EU fondove i poduzetnica i Dražana Halar, voditeljica radne skupine Udruge gradova za EU fondove i projekte

Skip to content