Vijesti

Održana početna konferencija projekta „Postavljanje sustava fotonaponskih pretvarača na Osnovnoj školi Lipik“

Osnovna škola Lipik se uz pomoć Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije prijavila na Javni poziv za sufinanciranje korištenja obnovljenih izvora energije u javnim ustanovama objavljenog od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Uspješnom prijavom Škola je ostvarila pravo na dodjelu sredstava pomoći za postavljanje sustava fotonaponskih pretvarača i provođenje stručnog nadzora građenja. Tim povodom je dana 23. lipnja 2020. godine u prostorima Osnovne škole Lipik održana početna konferencija projekta „Postavljanje sustava fotonaponskih pretvarača na Osnovnoj školi Lipik“.

Početnoj konferenciji prisustvovali su uz ravnateljicu Osnovne škole Lipik, Klaudiju Kovač, župan Požeško-slavonske županije, Alojz Tomašević, dogradonačelnik Grada Lipika, Slobodan Katunar, predsjednik Gradskog vijeća Grada Lipika, Mladen Dolić, ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Senka Horvat, voditelj razvojnog odjela Lipičke razvojne i turističke agencije LIRA d.o.o., Darian Husko te brojni drugi uzvanici.

Nakon pozdravnih riječi koje je prisutnima uputila ravnateljica Osnovne škole Lipik, Klaudija Kovač posebno se zahvalila Regionalnom koordinatoru razvoja Požeško-slavonske županije uz čiju su pomoć pripremili i prijavili projekt.

Goste je pozdravio i župan Požeško-slavonske županije, Alojz Tomašević te istaknuo kako je upravo lipička škola uvijek pokazivala trud i zalaganje, a kao jedan od primjera je naveo i to da je prije nekoliko godina škola osvojila nagradu za najljepši školski vrt u Republici Hrvatskoj. Župan je rekao i da se na području naše županije investira preko europskih sredstava kad god je moguće te da se pokušava maksimalno iskoristiti navedena sredstva, što je vidljivo i u činjenici da je većina škola na području županije energetski obnovljena.

Zadovoljstvo ovim projektom je izrazila i ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, Senka Horvat, naglasivši izuzetno dobru suradnju koju imaju s lipičkom osnovnom školom, dodavši kako se na javni poziv prijavila i pakračka bolnica čiji je projekt (dizalice topline) također prošao.

Lipički dogradonačelnik Slobodan Katunar je izrazio zahvalnost za trud i suradnju koju Požeško-slavonska županija i njezine ustanove imaju s Gradom Lipikom, istaknuvši da je na lipičkom području učinjeno maksimalno u pogledu energetske učinkovitosti, od energetske obnove stambenih zgrada pa nadalje.

Ukupna vrijednost investicije iznosi do 417.925,00 kuna, od čega bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iznose do 334.340,00 kuna. Ostatak iznosa sufinancira Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole.

 

Skip to content