Vijesti

Održana početna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Učeničkog doma Srednje škole Pakrac

Dana 13. travnja 2018. godine održana je početna konferencija projekta Energetska obnova zgrade Učeničkog doma Srednje škole Pakrac.

Jedan je to od ukupno 12 projekata s područja Požeško-slavonske županije koji su uspješno prijavljeni na Javni poziv “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja”, referentne oznake 4c1.3, a osmi projekt za koji se održava početna konferencija.

Veliku pomoć pri formiranju i prijavi projektnog prijedloga dala je Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije – PANORA d.o.o., a Požeško-slavonska županija je podržala ovaj projekt pružajući financijsku pomoć u udjelu sufinanciranja koji se odnosi na Korisnika.

Početnoj konferenciji prisustvovali su pomoćnik ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Davor Huška, zamjenik župana Požeško-slavonske županije Vedran Neferović, gradonačelnica Grada Pakraca Anamarija Blažević, predstavnica Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja Amalija Šimunković, predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Tomislav Ilić i Ana Matan Bišćanić, direktorica Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije Senka Horvat, ravnatelji srednjih škola i drugi uzvanici.

Energetskom obnovom zgrade toplinski će se izolirati vanjski zid, povećat će se toplinska zaštita krova iznad grijanog prostora, povećat će se toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru i zamijeniti vanjska stolarija.

Ukupna vrijednost projekta iznosi do 1.239.755,20 kn, od čega Europski fond za regionalni razvoj financira do 732.224,72 kn, dok ostatak preuzima Požeško-slavonska županija kao osnivač Škole. Škola se uz pomoć Panore prijavila i na Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata koji je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, od kojega je odobreno sufinanciranje do 362.299,64 kn vlastitih sredstava.

Energetska obnova će rezultirati uštedom toplinske energije za grijanje u iznosu od 58,52% u odnosu na stanje prije energetske obnove, a zgrada će iz energetskog razreda D prijeći u energetski razred C.

Završetak projekta se očekuje do kraja 2018. godine.

Skip to content