Vijesti

Održana 16. sjednica Partnerskog vijeća PSŽ

U Velikoj gradskoj vijećnici Grada Pakraca Partnersko vijeće Požeško-slavonske županije održalo je svoju 16. sjednicu na kojoj su uz predsjednicu Partnerskog vijeća županicu Antoniju Jozić prisustvovali i ostali članovi te predstavnici Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije.

Članovi PV PSŽ
Članovi PV PSŽ

Ravnateljica Regionalnog koordinatora PSŽ, Senka Horvat predstavila je članovima Partnerskog vijeća aktualne i planirane projekte od strateškog značaja za razvoj županije, od kojih su samo neki Inovacijski i co-working centar Panora, Regionalni centar Kompetentnosti Panonika, Regionalni distribucijski centar za voće i povrće u Požegi, Svijet graševine, Trenkova priča, Arheološki park i kaptolski tumuli, Geotermalni izvori, brojni projekti razvoja osnovnoškolskog i srednjoškolskog obrazovanja, brige za starije, energetske učinkovitosti i zdravstvene skrbi.

Na sjednici Partnerskog vijeća s aktivnostima lokalnih akcijskih grupa upoznali su Jelena Ferdebar Hak, predsjednica LAG-a Barun Trenk, upravitelj LAG-a Zeleni trokut Igor Matek i Stjepan Jakopović koji je upoznao s aktivnostima LAG-a Posavina.

Jelena Ferdebar Hak, predsjednica LAG-a Barun Trenk
Jelena Ferdebar Hak, predsjednica LAG-a Barun Trenk

Sve tri spomenute lokalne akcijske grupe odabrane su za provedbu Lokalne razvojne strategije unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. čime će se financirati projekti na području cijele županije. Naime, Požeško-slavonska županija, gradovi Požega, Pleternica, Kutjevo te općine Jakšić, Kaptol, Velika i Brestovac članovi su LAG-a Barun Trenk, Općina Čaglin član je LAG-a Posavina dok su u LAG Zeleni trokut uključeni gradovi Pakrac i Lipik.

– Izuzetno mi je drago što su u ovom trenutku sve naše jedinice lokalne samouprave i Požeško-slavonska županija članovi aktivnih lokalnih akcijskih grupa, a tim više jer su sva tri LAG-a ostvarila značajna sredstva za provedbu Lokalne razvoje strategije unutar Strateškog plana Zajedničke poljoprivredne politike Republike Hrvatske 2023. – 2027. godine. U ovom programskom razdoblju subjekti s područja svih naših gradova i općina imaju sredstva na raspolaganju i činit ćemo sve da ta sredstva iskoristimo na najbolji mogući način – istaknula je Jozić.

Skip to content