Vijesti

Održana 15. sjednica Partnerskog vijeća Požeško-slavonske županije

U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije, u srijedu 15. studenoga 2023. godine, održana je 15. sjednica Partnerskog vijeća Požeško-slavonske županije , na kojoj su uz predsjednicu Partnerskog vijeća županicu Antoniju Jozić prisustvovali i ostali članovi te predstavnici Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije.

Dnevni red uključio je usvajanje zapisnika s prethodne sjednice, izbor predsjednika i zamjenika predsjednika Partnerskog vijeća, izvješće o provedbi Plana razvoja Požeško-slavonske županije za razdoblje 2021.-2027. godine za 2022. godinu, izmjene pravilnika u području strateškog planiranja i točku razno pod kojom je otvorena rasprava o projektima i programima koji se provode na području Požeško-slavonske županije.

Za predsjednicu Partnerskog vijeća članovi su ponovno imenovali županicu Požeško-slavonske županije Antoniju Jozić, dok je za njenog zamjenika izabran dekan Fakulteta turizma i ruralnog razvoja Borislav Miličević.

Ispred Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije, stručni voditelj za strateško planiranje Stjepan Jakopović, iznio je dostignute vrijednosti pokazatelja za praćenje ostvarenja ciljeva iz Plana razvoja Požeško-slavonske županije 2021. – 2027. godine za 2022. godinu.

Stjepan Jakopović, stručni voditelj za strateško planiranje RKR PSŽ
Stjepan Jakopović, stručni voditelj za strateško planiranje RKR PSŽ

– Kao što ste vidjeli neki od pokazatelja već su premašili vrijednosti koje smo postavili kao planirane na kraju tekućeg Plana razvoja. S obzirom na to da se radi o izvješću za 2022. godinu, a već smo pri koncu 2023. godine, strateški projekti su trenutno u puno većem stupnju izvedenosti. Osim projekata od strateškog značaja koji su obuhvaćeni ovim strateškim dokumentom, spomenut ću kako su u provedbi i brojni drugi manji projekti koji ovdje nisu obuhvaćeni, a koji u značajnoj mjeri pridonose razvoju Požeško-slavonske županije – rekla je županica Antonija Jozić, ujedno i predsjednica Partnerskog vijeća.

Na sjednici je još prezentirana i izmjena pravilnika u području strateškog planiranja, a pod točkom razno, županica Jozić je pozvala članove na iskaz mišljenja, komentara i kritika naglasivši kako su informacije i potrebe s terena nit vodilja razvoja županije.

– Pred nama je još puno posla pri čemu je uloga Partnerskog vijeća koje je formirano od članova iz različitih sektora izuzetno bitna. Prije svega, važan nam je glas naših poduzetnika koji su najvažniji kotačić razvoja i njihove potrebe s terena – istaknula je.

Tijekom rasprave naglasila je kako su projekti u poljoprivrednom sektoru od iznimnog značaja za daljnji napredak Požeško-slavonske županije.

Članovi Partnerskog vijeća PSŽ
Članovi Partnerskog vijeća PSŽ

– Požeško-slavonska županija je prije svega poljoprivredni kraj. U prezentaciji ste vidjeli tijek nekih od strateških projekata u području poljoprivrede poput Regionalnog centra kompetentnosti Panonika, Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće te Regionalnog centra poljoprivredne proizvodnje. Kao što sam već istaknula, u ovom trenutku su ti projekti u puno većem stupnju završenosti. Imamo izuzetne potencijale i stipendijama koje dodjeljujemo učenicima prvih razreda Poljoprivredno-prehrambene škole želimo stvoriti interes kod naše djece kako bi po završetku školovanja koristili tu infrastrukturu i bili nositelji poljoprivredne proizvodnje županije – zaključila je Jozić.

Skip to content