Vijesti

Održana 13. sjednica Partnerskog vijeća Požeško-slavonske županije

U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije, u ponedjeljak 24. listopada 2022. godine, održana je 13. sjednica Partnerskog vijeća Požeško-slavonske županije , na kojoj su uz predsjednicu Partnerskog vijeća županicu Antoniju Jozić prisustvovali i ostali članovi te predstavnici Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije.

Antonija Jozić, županica PSŽ i Senka Horvat, ravnateljica RKR PSŽ

Nakon izloženog dnevnog reda, ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Senka Horvat, uvodno je dala objašnjenja o programskim dokumentima Republike Hrvatske.

„Kako bi mogla koristiti sredstva iz fondova Europske unije u novoj financijskoj perspektivi u razdoblju od 2021. – 2027. godine, Republika Hrvatska je morala izraditi i donesti svoje programske dokumente. Iste je bilo potrebno uskladiti s novim prioritetima i mjerama na razini Europske unije, što je Hrvatska i učinila te je u kolovozu 2022. godine potpisan Partnerski sporazum, na temelju kojeg se donose ostali dokumenti. U ovom trenutku odobren je operativni Programu Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027., dok su preostali programi poslani na suglasnost u Europsku komisiju.“- rekla je ravnateljica RKR PSŽ Senka Horvat.

Izlaganje o programskim dokumentima za financijsko razdoblje 2021.-2027. godine

Članovima Partnerskog vijeća održano je tako izlaganje o programskim dokumentima za financijsko razdoblje 2021.-2027. godine, točnije o Programu Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027. (PKK) ; Integriranom teritorijalnom programu 2021. – 2027. (ITP); Programu Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. te Strateškom planu Zajedničke poljoprivredne politike 2023.- 2027., a koje su održali djelatnici Regionalnog koordinatora razvoja PSŽ Lara Mandić i Stjepan Jakopović.

Na kraju sjednice županica Antonija Jozić pojasnila je mogućnosti budućih ulaganja s naglaskom na industrijsku tranziciju, koja se odnosi na ulaganja u drvnu industriju, metalnu industriju, turizam, IKT i poljoprivredu. „Ono što je novina za Požeško-slavonsku županiju je ITU mehanizam za područje Požege u čijem sastavu su grad Pleternica i četiri općine, Jakšić, Kaptol, Brestovac i Velika. Također, druga bitna stvar za našu županiju ja da će se kroz Strateški plan zajedničke poljoprivredne politike financirati rad revitalizirane Lokalne akcijske grupe „Barun Trenk“.- rekla je Županica.

Članovi Partnerskog vijeća PSŽ

 

Skip to content