Vijesti

Održana 12. sjednica Partnerskog vijeća Požeško-slavonske županije

U Velikoj vijećnici Požeško-slavonske županije, u utorak 19. listopada 2021. godine, održana je 12. sjednica Partnerskog vijeća Požeško-slavonske županije , na kojoj su uz predsjednicu Partnerskog vijeća županicu Antoniju Jozić prisustvovali i ostali članovi te predstavnici Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije.

Na sjednici je članovima prezentiran konačni nacrt  Plana razvoja Požeško-slavonske županije za period od  2021.-2027. godine sa naglaskom na; Osnovnu analizu, SWOT analizu, Viziju razvoja, Strateški okvir i Strateške projekte.

Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) dao je svoje prethodno vrednovanje na konačan nacrt Plana razvoja PSŽ za period od 2021.-2027., a dr.sc. Sanja Maleković iz IRMO-a prezentirala je Konačno izvješće vrednovanja. Posebno je naglasila i pohvalila dobru suradnju i izrazito dobar rad Županije i Regionalnog koordinatora-Panore na stvaranju novog Plana razvoja PSŽ.

Dalje je uslijedilo izlaganje Senke Horvat, ravnateljice RKR PSŽ-Panora, koja je dala pregled do sada izrađenih dijelova dokumenta te posebno istaknula pokazatelje ishoda i indikativni financijski okvir za provedbu posebnih ciljeva koji su novoizrađeni dijelovi Plana razvoja.

Najvažniji dio sjednice bila je prezentacija županice Antonije Jozić koja je predstavila Strateške projekte koji su kao takvi istaknuti u Planu razvoja, a čija realizacija će imati snažan utjecaj na razvoj naše Županije. Predstavila je 14 projekata iz nadležnosti županije te 13 projekata čija provedba nije u nadležnosti županije, ali su od strateškog značaja. Važno je naglasiti kako je pri izradi Plana razvoja PSŽ bilo bitno uskladiti ga s Nacionalnom razvojnom strategijom RH do 2030. godine te kako će nam Plan razvoja i strateški projekti definirani u njemu davati jasne i realne pravce za razvitak naše županije, naglasila je Županica.

Članovi Partnerskog vijeća jednoglasno su usvojili konačan nacrt Plana razvoja PSŽ za razdoblje 2021.-2027. godine, nakon čega će se staviti na javnu raspravu. Javna rasprava će trajati 30 dana te su sve institucije i građani Požeško-slavonske županije pozvani dati svoje komentare i doprinos ovom važnom dokumentu!

Skip to content