Vijesti

OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA ISKAZ INTERESA KORISNIKA BUDUĆIH LOGISTIČKO – DISTRIBUTIVNIH CENTARA ZA VOĆE I POVRĆE

Ministarstvo poljoprivrede objavilo je Javni poziv za prikupljanje i iskaz interesa potencijalnih korisnika – investitora u projekte izgradnje objekata logističko-distributivnih centara za voće i povrće financiranih u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Planirana sredstva za provođenje Operativnog programa iznose 616 milijuna kuna uz maksimalni intenzitet potpore od 70 %.

Cilj ove reforme je organizirati i povezati ponudu malih poljoprivrednih gospodarstava kroz organizacije proizvođača, poticati udruživanja, suradnje te razmjene iskustava i znanja te unaprijediti položaj poljoprivrednika u sektoru voća i povrća i doprinijeti razvoju proizvoda s većom dodanom vrijednošću.

Javnim pozivom se pozivaju sve zainteresirane priznate proizvođačke organizacije u sektoru voća i povrća, gospodarski subjekti i jedinice područne (regionalne) i/ili lokalne samouprave, samostalno ili kao partneri, da izraze svoj interes za sudjelovanjem u javnim natječajima za odabir potencijalnih korisnika – investitora u projekte izgradnje objekata logističko-distributivnih centara  za voće i povrće.

Za prijavu je potrebno popuniti Obrazac prijave iskaza interesa do 31. siječnja 2022. godine.

Rok za postavljanje upita je 21. siječnja 2022. godine na adrese e-pošte: bozica.rukavina@mps.hr; sasa.paprika@mps.hr; a Ministarstvo poljoprivrede će istoga datuma organizirati on-line radionicu za sve zainteresirane potencijalne korisnike.

Više informacija dostupno je OVDJE.

Skip to content